top of page

בכנס TED2013 הציגה פאולה אנטונלי, אחת האוצרות הבכירות במוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק (MoMA), את הרציונל שבהכנסה לאוסף הקבוע במוזיאון 14 משחקי מחשב – בהם פק-מן, טטריס, סים סיטי 2000, מיסט ופורטל.

 

משחקי מחשב הם תעשיית המדיה הבידורית הגדולה והמשגשגת ביותר בעולם – יותר מקולנוע או מוסיקה. ניתן כבר לדבר על דורות שגדלו על סוגים שונים ומגוונים של משחקי מחשב – ואין ספק כי הם השפיעו על חיינו והפכו לחלק בלתי נפרד מהתרבות הסובבת אותנו.

 

השנים האחרונות הביאו להסתכלות מחודשת ופרספקטיבות נוספות על עולם משחקי המחשב – אקדמית, ביקורתית ואמנותית, מגמה שבאה לידי ביטוי בהחלטתה של אנטונלי ופעולות דומות שבוצעו ע"י אמנים ואוצרים  ברחבי העולם – בהם גם בישראל (דוגמה ראשית לכך היא התערוכה "חץ ימינה" באוצרותו של שלו מורן שהוצגה במסגרת פסטיבל "פרינטסקרין" לתרבות דיגיטלית בחולון).

 

משחקי המחשב נהנו בעבר ממקום במרחב הציבורי (בשנות השמונים בילה בן הנוער הממוצע לא מעט זמן בארקייד), אך מקומם נדחק בשנות התשעים אל הסלון ופינת המחשב הביתייים. כעת הם חוזרים אל המרחב הציבורי, הפעם כיצירות אמנות לכל דבר ועניין. תערוכות אמנות משחקי מחשב צצות בכל רחבי העולם, מספקות דברי פרשנות וביקורת, מנתחות את העבר, ההווה והעתיד, דנות במגמות ובטרנדים, מציגות יצירות חדשות וחוגגות את משחקי המחשב – כעת כמדיום תרבותי לא פחות מבידורי, ברוכים הבאים "לארקייד החדש".

הארקייד של אוטופיה | תוכנית ותערוכת משחקי מחשב

ישן וחדש, תרבות ובידור, תעשיה ואמנות

bottom of page